Deschis Marți-Duminică 10-17 | Închis Luni și sărbători legale |
Deschis acum
Atelierele DICE de la Palatul Culturii, derulate de Secția Relații Publice, Marketing, Logistică, Proiecte, Programe, cu sprijinul activ al muzeelor din cadrul Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași, continuă sâmbătă, 27 martie 2021, de la ora 14.00, cu o temă ce aduce în centrul atenției un instrument de măsurare a timpului care a fascinat dintotdeauna oamenii, indiferent de vârstă: „Ceasul: o călătorie în timp”.
Activitățile propuse în cadrul acestui atelier cu durata de aprox. 90 de minute, se adresează copiilor cu vârsta de minimum 8 ani. Participanții vor face o incursiune în Expoziția „RetroTehnica” din cadrul Muzeului Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”, a cărui colecţie de orologerie acoperă o gama largă de modele de ceasuri, de la cele muzicale, la cele de perete, de şemineu, de masă, de buzunar şi de mână. O modalitate specială de măsurare a timpului va putea fi înțeleasă admirând piesa centrală din expoziția „Underground Iași – Istorii redescoperite”, din spațiile Muzeului de Istorie a Moldovei.
Cea de-a doua parte a atelierului se va desfășura în Sala de Educație Muzeală, urmând ca participanții să-și creeze propriul ceas, folosind materialele puse la dispoziție de organizatori, inspirându-se din elementele descoperite în incursiunea lor în muzeu.
Prețul unui bilet este de 20 lei, iar numărul de participanți este limitat, în conformitate cu regulile sanitare impuse în această perioadă.
Atelierele DICE tratează teme diverse, inspirate de patrimoniul cultural, capitalizând importanța acestuia, comunicând într-o manieră atractivă informații despre acesta și transformând vizita la muzeu într-o experiență memorabilă. „Tainele ceramicii Cucuteni”, „Lumea animalelor fantastice”, „Eu, tu și florile”, „(Auto)Portretul”, „Atelier de țesut la gherghef”, Palatul Culturii din Iași – istorie și arhitectură”, Atelier de scriere creativă – „Povești fantastice în Iași”, „Eminescu peste Generații”, „Poezie DADA” sunt doar câteva dintre temele propuse către publicul tânăr.
Programările la Atelierele DICE se pot face la telefon 0232.275.979, interior 116/ 142, prin e-mail ateliereledice@palatulculturii.ro sau prin mesaj, pe pagina de facebook Atelierele DICE.